7 Street – Bar & Grill, zgodnie z zeszłorocznymi założeniami, uruchomił pierwszy na Pomorzu punkt sieci zlokalizowany w Gdańsku. Stan pandemii pokrzyżował plany, gdyż pierwotnie planowano otwarcie lokalu w połowie marca – informuje Łukasz B. Błażejewski.

Nowy 7 Street – Bar & Grill znajduje się na starym mieście przy ul. Pańskiej 7/8. Restauracja zajmuje łącznie powierzchnię 180 mkw i ma dwa  poziomy. Do lokalu przydzielono jeden z większych ogródków letnich w tej okolicy.

– Jest to turystyczna strefa, która poza polskimi konsumentami odwiedza mnóstwo gości m.in z Norwegii, Szwecji, Niemiec czy Wielkiej Brytanii. Pozwala nam to oferować zarówno ofertę śniadaniową, jak i nastawiać się na pracę do późnych godzin – mówi zarządzający siecią Łukasz B. Błażejewski.

7 Street – Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej budowana na zasadach franczyzy. Dostarcza do swoich lokali franczyzowych produkty spożywcze wytwarzane pod marką własną dedykowane tylko i wyłącznie do sieci. Są to m.in. burgery, steki, żeberka, frytki, pieczywo, sosy oraz przyprawy.

7 Street jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu.

W 2005 r. Łukasz B. Błażejewski założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 r. stworzył projekt franczyzowy. Na jego bazie pod szyldem Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek na terenie całej Polski. W 2011 r. wszystkie udziały przeszły w ręce Marka Jutkiewicza, znanego z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza siecią restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej pod marką 7 Street – Bar & Grill oraz siecią punktów gastronomicznych serwujących szybkie dania pod marką Meet & Fit – Slow Food.

Red. (źródło: ZP HoReCa)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA