W ciągu kilku ostatnich miesięcy Bobby Burger pojawił się w kilku kolejnych miastach i otworzył nowe lokale w miejscach, w których jest już znany. Sieć prowadzi lokale własne, franczyzowe, ale sięga także po zbiórkę crowdfundingową.

Mieszkańcy Kielc mogą wpaść na  burgery do lokalu, który znajduje się na Rynku 7 lub zamówić je do dowolnego, wskazanego przez siebie miejsca. Bobby Burger powrócił też do Gdańska. Tym razem lokal powstał w Galerii Madison, na Starym Mieście.

W Poznaniu nowy punkt mieści się w galerii Avenida, połączonej z dworcem kolejowym i autobusowym. Konsumenci w Szczecinie mogą natomiast zjeść lunch w nowych lokalizacjach na prawobrzeżu i bezrzeczu.

Warszawska burgerownia na pływającej platformie WIR to pierwszy lokal w tego typu miejscu. Drugi nowy lokal sieć uruchomiła w strefie gastronomicznej nowo otwartej Galerii Młociny. Trzeci w stolicy nowy Bobby Burger działa przy ul. Cybernetyki, na warszawskim Mordorze.

Burgerownie sieci odwiedza ponad milion klientów rocznie. W 2018 r. łączne przychody z lokali własnych i franczyzowych sieci przekroczyły 33,6 mln zł netto (37 mln zł brutto). To o 22 proc. więcej w porównaniu z 2017 rokiem. Od stycznia 2019 r. Bobby Burger i Wegeguru należą do jednej grupy kapitałowej Real Food. Spółka zapowiada wzrost obrotów o około 15 proc. rocznie.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA