W gdańskiej restauracji Verres en Vers w hotelu Radisson Blu 6 października wystartowały Bufety Niedzielne przy muzyce na żywo. To nowa oferta, w ramach której goście lokalu będą mogli spróbować dań polecanych przez szefa kuchni. 

Bufety i lunche to znana już oferta Verres en Vers. Bufety Niedzielne to jej tegoroczna odsłona, dedykowana szczególnie rodzinom i dzieciom. Mile widziani są także seniorzy oraz okoliczni mieszkańcy – zaprasza restauracja.

Oferta dostępna jest w każdą niedzielę w godz. 13-16.  Menu zawiera propozycje szefa kuchni, Krzysztofa Kowalczyka.

Konsumenci szukają restauracji na okolicznościowe obiady, dlatego wychodzimy im naprzeciw z naszą niedzielną ofertą – mówi szef kuchni.

Cena posiłku to 79 zł za osobę. Mieszczą się w nim napoje (woda, kawa, herbata) oraz karafka wina (0,5 litra na dwie osoby). Dzieci w wieku 4-12 lat jedzą za połowę ceny, zaś maluchy do lat 3 – za darmo. Specjalną cenę restauracja przygotowała także dla seniorów. Osoby powyżej 60. roku mają 20-proc. rabat

W menu dominuje kuchnia europejska, ale nie brakuje smaków typowo polskich i sezonowych oraz dań wegetariańskich. Bufet będzie się składał z przystawek na zimno, dań na ciepło wraz z zupami oraz kilku deserów, do wyboru gości. W sekcji przystawek zaproponuję m.in. pieczony schab wieprzowy z sosem chrzanowym, tortillę z wędzonym indykiem, warzywami i sosem pietruszkowym oraz pastę z pieczonego bakłażana z kminem, kolendrą i chlebkiem pita. Z dań na ciepło polecam m.in. zupę gulaszową z zacierkami, papryką i natką pietruszki, filet z dorsza w sosie z szyjek rakowych, medaliony wieprzowe w sosie borowikowym lub pęczotto z leśnymi grzybami, świeżym estragonem i pieczonym topinamburem. Na deser warto wybrać np. sernik z miodem i cynamonem, brownie z sosem waniliowym albo kruszonkę śliwkową – wyjaśnia szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.

Red. (źródło: trojmiasto.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA