Na warszawskim Torze Służewiec po raz 74. rozegrana została najważniejsza jesienna gonitwa – Wielka Warszawska. Marka Deli Catering, lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, odpowiadała za obsługę gastronomiczną wydarzenia.

Na dystansie 2 600 metrów, 11 koni i jeźdźców wzięło udział w walce o nagrodę wynoszącą przeszło 220 tys. zł. Podczas Wielkiej Warszawskiej tradycyjnie odbył się również konkurs na najpiękniejszą stylizację lat 50-60 w kapeluszu, fascynatorze lub innym nakryciu głowy. Za pełną obsługę cateringową wydarzenia wraz ze strefami VIP oraz super VIP odpowiadał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, Deli Catering.

Marka, specjalnie na tę okoliczność, przygotowała wołowinę duszoną w czerwonym winie z rozmarynem i pieprzem, kaczkę pieczoną z jabłkami na sosie żurawinowym z korzenną nutą oraz praskie klopsiki rybne z dorsza w sosie śmietanowo cytrynowym.

Warto podkreślić, iż Tor Służewiec to jeden z najstarszych torów wyścigowych w Europie. W trakcie największych gonitw, jak Derby czy Wielka Warszawska, służewiecki tor odwiedza blisko kilkanaście tysięcy widzów.

Sponsorem Głównym Wielkiej Warszawskiej był PKO Bank Polski.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA