McDonald’s stopniowo otwiera swoje restauracje. W pierwszej fazie ruszy ponownie kilkadziesiąt lokali. Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive. Także na wynos i z dostawą do domu, czyli poprzez usługę McDelivery.

Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s. Jednak przy zachowaniu najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa. McDonald’s stopniowo otwiera swoje restauracje, zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego i doświadczeniami marki na innych rynkach.

Sieć wypracowała dodatkowe standardy bezpieczeństwa:

  • Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępniono płyny do dezynfekcji rąk.
  • Restauracje wyposażono w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu.
  • Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość.
  • Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji.
  • Nadal obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień.
  • Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki.
  • Stanowiska kasjerskie zabezpieczono specjalną osłoną  z pleksi.
Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń. Korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.

Otwarcie restauracji jest kolejnym etapem powrotu do normalności. Wciąż obowiązują podwyższone zasady bezpieczeństwa, dzięki którym możemy spędzać czas w restauracjach.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA