Na gastronomicznej mapie Nowego Sącza pojawiła się nowa Fabryka Pizzy serwująca dania kuchni włoskiej. Restauracja należy do spółki Sfinks Polska. Lokal położony jest w ścisłym centrum miasta w zabytkowej kamienicy pod adresem Rynek 13 i prowadzony jest w modelu franczyzowym.

Fabryka Pizzy powstała jako nowa odsłona miejsca, w którym wcześniej działały pizzeria i kawiarnia. Restauracja składa się z dwóch sal. Zajmuje łącznie powierzchnię 160 mkw. W środku dla gości przygotowano stoliki, przy których zasiądzie około 60 osób. Dodatkowo przy lokalu działać będą dwa ogródki – jeden wewnątrz na patio, a drugi na zewnątrz od strony rynku.

Restauracja urządzona została w charakterystycznym dla całej sieci stylu. Oryginalny klimat wnętrza tworzą wyłożone cegłą ściany, drewniane wałki do ciast, a także neonowe napisy i metalowe lampy, które wprowadzają ciekawy loftowy akcent do wystroju. Lokal działa w godzinach 11.00-23.00. Wkrótce ruszy też usługa dowozu do klienta.

Nowa restauracja mieści się w bardzo atrakcyjnej lokalizacji w Nowym Sączu, w samym centrum starego miasta. Jest to już drugi lokal prowadzony przez tego samego restauratora w ramach sieci Sfinks. Tuż obok działa bowiem Piwiarnia Warki. To popularne miejsce spotkań w gronie znajomych, także tych zainteresowanych sportem, bo w pubie można oglądać transmisje rozgrywek z różnych dyscyplin. Liczymy, że nowa Fabryka Pizzy serwująca tak lubiane w Polsce włoskie specjały również przypadnie do gustu mieszkańcom Nowego Sącza. W tym studentom z pobliskiej uczelni, którzy z chęcią będą nas odwiedzać – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Fabryka Pizzy i  Piwiarnia Warki.

Fabryka Pizzy specjalizuje się w najpopularniejszej wśród Polaków kuchni zagranicznej, tj. kuchni włoskiej. W menu oprócz  pizzy w różnych wariantach znajdują się gnocchi, risotto, a także makarony. Nie brakuje też propozycji w wersji light i wegetariańskiej. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli gorące buły pizzowe z różnymi dodatkami.

Red. (źródło: sfinks.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA