W ostatnim czasie ważną rolę odgrywa branża handlowa. Sprawnie funkcjonujące sklepy i wydajne łańcuchy dostaw mogą zapewnić klientom poczucie bezpieczeństwa. Dopełnieniem są rozwiązania do ekspozycji produktów spożywczych.

Wspierają one zachowanie higieny przy kontakcie z żywnością i jednocześnie w atrakcyjny sposób prezentują towar.  Warto dziś zwrócić uwagę na wyposażenie sklepów i rozwiązania, które zapewniają czystość, bezpieczeństwo i wygodę.

Sytuacja związania z epidemią w Polsce z pewnością wpłynie na postrzeganie przez konsumentów zasad bezpieczeństwa i higieny przy zakupie wyrobów piekarniczych. To produkty w znacznej mierze spożywane bezpośrednio, bez żadnej obróbki, wymagają więc zachowania szczególnej higieny. Dobrym przykładem rozwiązania do samoobsługowej sprzedaży pieczywa o najwyższym poziomie bezpieczeństwa higienicznego jest system BakeOff_by wanzl – mówi Sebastian Deeg, Manager Shop Solutions z firmy Wanzl.

Bezpieczny zakup

System zapewnia klientom i personelowi bezpieczny i wygodny dostęp do produktów. Szyby osłaniają pieczywo przed zanieczyszczeniami roznoszonymi drogą kropelkową. Dzięki zastosowaniu osłon i barier, które ograniczają możliwość zwrócenia towaru, klient pobiera pieczywo bez obawy, że wkładany do torebki produkt był wcześniej dotykany przez innych. Wystarczy by jedną ręką zsunął go za pomocą poręcznego popychacza, a następnie pobrał szczypcami lub korzystając z jednorazowej rękawiczki.

System BakeOff_by wanzl jest rozbieralny. Poszczególne elementy można łatwo czyścić i konserwować. W przypadku wielu rozwiązań stolarskich nie jest to oczywiste. Czystość pod modułami ekspozycyjnymi jest zapewniona dzięki centralnie położonej tacy na okruchy. Dolny poziom techniczny urządzenia można konfigurować tak, aby zapewnić personelowi wygodę i szybkość obsługi. Do wyboru jest szuflada higieniczna z koszem i podajnikiem rękawiczek. Opcjonalnie wyposażony może być w odkurzacz, szufladę magazynową lub wkład na torebki papierowe.

Obecnie, zgodnie z zaleceniami, konsumenci ograniczają wizyty w sklepach.  Zapotrzebowanie na świeże produkty piekarnicze jest jednak duże. System BakeOff_by wanzl pozwala optymalnie wykorzystać dostępną powierzchnię i zapewnić precyzyjne posortowanie produktów. Nawet do 12 rodzajów pieczywa w jednym module. Cztery poziomy półek są dobrze widoczne, energooszczędne oświetlenie LED rozświetla wyłożony towar. W efekcie, pozwala to klientom dokonać przeglądu oferowanego asortymentu.

Oferta firmy Wanzl obejmuje kompleksową realizację sklepów, od konceptu, projektu po gotową przestrzeń sklepową lub, jeśli tylko jest taka potrzeba, przebudowę wybranych działów czy stref specjalnych. Rozwiązania firmy Wanzl zakładają ścisłą współpracę z właścicielami sklepów i przedstawicielami sieci detalicznych. Dzięki temu projektanci dostosowują produkty do realnego zapotrzebowania rynku.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA