Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, otworzyła restaurację Sphinx w Starogardzie Gdańskim. Lokal przy ul. Rynek 6 uruchomiono we współpracy z nowym franczyzobiorcą.

To już trzecia nowa restauracja otwarta przez Sfinks Polska po tzw. odmrożeniu gastronomii.

Restauracja Sphinx położona w centrum miasta to lokal o powierzchni ponad 300 mkw. Dla gości przygotowano miejsca przy kilkudziesięciu stolikach w sali wewnątrz oraz w letnim ogródku. W nowo otwartej restauracji powstał także kącik zabaw. Oprócz tego rodziny odwiedzające restaurację z dziećmi mogą korzystać z wielu innych udogodnień. Są to Kids Menu, krzesełka do karmienia, dziecięca zastawa, przewijak czy zniżki w ramach Karty Dużej Rodziny.

– Pod naszymi markami działa duża sieć restauracji franczyzowych, którą konsekwentnie rozwijamy. Mamy sprawdzone koncepty gastronomiczne i atrakcyjne zasady współpracy w modelu franczyzy. Cieszy nas, że udało nam się po przerwie związanej z lockdownem uruchomić kolejną restaurację franczyzową sieci Sphinx, tym razem w Starogardzie Gdańskim. Mamy nadzieję, że klienci będą chętnie odwiedzali restaurację położoną przy klimatycznym starogardzkim rynku – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

Restauracja działa w godz. 9-23 od poniedziałku do czwartku, od piątku do soboty w godz. 9-01, a w niedziele od godz. 10 do 23. W nowo uruchomionej restauracji, podobnie jak w całej sieci Sphinx, przestrzegane są zalecenia GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa.

  1. Stoliki dezynfekuje się po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
  2. Kelnerzy i kucharze mają obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
  3. Restauracje zapewniają gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
  4. Karty menu dezynfekuje się po każdym użyciu.
  5. Na prośbę gościa udostępnia się jednorazowe sztućce.
  6. Przyprawy serwuje się w jednorazowych opakowaniach.
  7. Naczynia i sztućce podwójnie sie parzy i dezynfekuje.
  8. Pracownicy restauracji przystępują do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
  9. Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji dezynfekuje się kilka razy dziennie.
  10. Liczba audytów bezpieczeństwa została podwojona w całej sieci.

Red. (źródło: sfinks.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA