Firma Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny działalności. W ostatnich tygodniach wystartował oddział w Kaliszu. W miastach, w których działała już wcześniej, uruchomiono także dowozy zakupów ze sklepów.

Stava to franczyza w branży dowozów posiłków. Dostawę można zamówić dzięki kilku kliknięciom na tablecie.

Nowe warunki funkcjonowania gastronomii związane z koronawirusem wpłynęły także na nasz biznes. Cały czas dynamicznie się rozwijamy i szukamy nowych kanałów wzrostu. W dwa lata, w okresie od 2018 do 2019 r., urośliśmy o 1170%, średnio 11,2% miesięcznie. Od zamknięcia restauracji dla gości w połowie marca tego roku tempo wzrostu zwiększyliśmy do 20%. Otwieramy kolejne oddziały i rozszerzyliśmy zakres usług o dowozy ze sklepów – mówi Paweł Aksamit, prezes zarządu Stava.

Firma ma 28 oddziałów w 25 miastach w całej Polsce. We wszystkich lokalizacjach realizuje bezpieczne dowozy, według standardów sanitarnych, zgodnych z zasadami Kodeksu Dobrych Praktyk dla dostaw posiłków, który został zaaprobowany przez Główny Inspektorat Sanitarny.

Firma rozszerzyła także działalność o dostawy zakupów ze sklepów. Współpracuje z sieciami handlowymi oraz niezależnymi przedsiębiorcami. Dowozy zakupów są możliwe do uruchomienia w każdym mieście, w którym działają oddziały Stava.

Red. (źródło: ZP HoReCa)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA