Wirtualne restauracje Rebel Tang startują w Warszawie i Łodzi. „Otworzymy 100 restauracji do końca roku” – zapowiada właściciel. Nowa na mapie kulinarnej Polski firma food-tech (food & technology) tworzy wirtualne restauracje funkcjonujące tylko w formie dostaw do klienta.

Wirtualne restauracje Rebel Tang to koncepcja biznesowa oparta na dedykowanej platformie technologicznej. Każdy restaurator może wdrożyć ją we własnej kuchni. Dzięki temu właściciele restauracji mogą lepiej wykorzystywać posiadane zasoby, bez dodatkowych inwestycji.

Oferta firmy ma odpowiadać także na aktualne wyzwania rynku gastronomii na świecie:

  • zmniejszoną liczbę odwiedzin klientów w restauracjach w trakcie  trwającej pandemii,
  • niski poziom zaufania do warunków sanitarnych w miejscach publicznych.

Oba te czynniki wpłynęły bardzo mocno na przychody restauratorów.

– Oferta Rebel Tang to kompleksowe rozwiązanie dla każdego właściciela restauracji w Polsce, który chce zwiększyć swoje dochody. Pomożemy bardziej efektywnie wykorzystać potencjał posiadanego zespołu i sprzętów w kuchni. Oferujemy wirtualne marki w formie franczyzy, gotowe do wdrożenia w każdej restauracji. Nasi partnerzy otrzymują w pełni przygotowany koncept gastronomiczny – od pełnej obsługi marketingowej, wsparcie technologiczne, przez obsługę firm oferujących dowóz jedzenia, do pełnego łańcucha dostaw produktów – mówi Marek Cynowski, prezes zarządu Rebel Tang Sp. z o.o.

W dotychczasowej ofercie Rebel Tang znajdują się cztery koncepty pod hasłem:

  • ProKuraTura – w całości opierająca się na najlepszych trendach w przygotowaniu kurczaka. Oferuje klasyki oraz kurczakowe wariacje, dostępne wyłącznie w restauracji.
  • Prosię Bardzo – odważne podejście i sprawdzone receptury. Powodują, że klasyczne golonki i żeberka smakują wyjątkowo, natomiast kanapki i burgery zagoszczą na stałe wśród fanów jedzenia z dowozem.
  • Grube Pierogi – najbardziej znane pierogi świata oraz smaki i farsze niespotykane dotychczas nigdzie indziej.
  • Vito Calzone – Więcej niż pizza! Ciasto, klasyczne składniki i prawdziwie włoska dusza.

Na przełomie maja i czerwca Rebel Tang uruchomił 8 wirtualnych restauracji w Warszawie i Łodzi.

– Na czerwiec mamy już zaplanowany start 16 kolejnych, w 4 dużych miastach. Będziemy też stale powiększać nasz zasięg dostaw w Warszawie. Do końca roku mamy w planach otworzyć 100 wirtualnych restauracji na terenie całego kraju – zapowiada Stanisław Magdij, członek zarządu Rebel Tang.

Założyciele firmy informują, że ilość konceptów kulinarnych dostępnych na platformie będzie się stale zwiększała, uwzględniając zmiany trendów kulinarnych oraz upodobań klientów w różnych regionach kraju.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA